Nyt om forskning

Det er nu lykkedes os at få midler til at sætte vores forskningsprojekt i gang. Midlerne kommer fra Helsefonden og forskningen varetages af Mie Engen fra Aalborg universitet.

Projektet foregår på døgn og - familie hjemmet Bakkevej i Hornsyld. Vi har nu samlet to års erfaringer i arbejdet med min metode. metoden har været anvendt ift.  de mest ramte børn, de børn det har været svært, eller umuligt at bringe i trivsel og udvikling. Alle de børn, der har været med i forløbet har responderet særdeles positivt. Med forskningsprojektet håber jeg på at kunne bringe udviklingen af metoden et skridt videre og længere ud i verden.  

Det har været en stor glæde at se børnene komme i trivsel og udvikling. Og ikke mindst at arbejde sammen med et meget kompetent og engageret personale i Hornsyld. Jeg er taknemlig over at de vil være med i et forskningsforløb.  

 

Forskning

  • For et år siden startede jeg et nyt tiltag med behandling af tidligt skadede børn, der ikke kom i trivsel efter anbringelsen udenfor hjemmet. Det har givet særdeles gode resultater. Da jeg gerne vil optimere og videreudvikle min metode er jeg indgået i et samarbejde med Aalborg universitet, og en døgninstitution om at lave forskning i metoden.

 

  • Jeg får løbende nye behandlingsopgaver og aktuelt i gang med, at udvikle en metode til behandling af unge, der er tidligt skadet og tilknytningsforstyrret.

  • Så er forskningsresultaterne i hus. Forskerteamet fra Aalborg universitet, er udelt begejstret for det udviklingsarbejde, jeg har lavet på Døgninstitutionen i Hornsyld. Det betyder i praksis, at de ønsker at lave et stort forskningsprojekt, hvor vi arbejder videre med min praksis, og metode med en større gruppe børn og pædagoger. Vi tager derfor igen arbejdstøjet på, og søger nye fonde til næste etape.

  • Mit håb er, at vi kan bibringe nye udviklingsmuligheder, indsigt og ideer til et område, hvor der kræves stadig større viden og handle muligheder. De børn der i dag anbringes er ofte sent anbragte, og det kræver, en stadig mere specialiseret viden at hjælpe dem.

 

  • Mit bogprojekt om min metode er nu afsendt til forlag.